ТРОБОЈКЕ У СТУДЕЊАКУ У ЗНАК ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

О ДОГАЂАЈУ

Београд, 14. септембра 2021. године – Дан српског јединства, слободе и националне заставе традиционално ће обележити и Установа Студентски центар „Београд“, заједно са студентима који су у току дана у Студентском граду симболично истакли тробојке на свим објектима у склопу Студењака. Овим поводом, постављено је чак 1.200 застава, а иницијативу су подржале и студентске организације.

Такође, како би обележили 15. септембар, у оквиру Студентског града, на платоу код фонтане биће истакнута велика национална застава, док ће са окупљеним студентима разговарати директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујон.
Догађај организују ЦЕРОБ, СКОНУС и Установа Студентски центар Београд.

Од раног јутра студенти из Београда обележили су Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Студенти су израдили заставу величине од 25 метара и симболичним снимком данас у Студентским граду послали поруку целој нацији да је брига о идентитету и националним симболима важна.

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон обишао је студенте и обратио им се поводом данашњег обележавања Дана јединства.
15. септембра 1918. године догодила се важна ствар како за Србију, тако и за целу Европу, а то је пробој Солунског фронта у коме су учествовали сви Срби из Србије, Македоније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине али и из наше дијаспоре који су дошли да ратују за своју отаџбину не очекујући ништа заузврат, рекао је директор управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону. Господин Арно Гујон истакао је да бити Србин значи имати свој језик, своју културу, своје писмо, свој индентитет што такође значи имати и своје симболе, а то је химна и застава.
Наша тробојка представља за нас слободу и драго ми је што заједно са вама у Студентском центру се данас осећам слободно и прослављамо Дан победе.