Пројекат sCOOLptura

2021

О ПРОЈЕКТУ

Центар за едукацију и развој омладине Београда вас позива да учествујете у јавном наградном конкурсу за иновативну и смелу идеју и реализацију пројекта „sCOOLptura“.

Циљ ЦЕРОБ-а је промоција вештина, умећа, знања и талента младих као и пружање помоћи, подршке и савета младима у усавршавању и постизању што бољих резултата на свим пољима. Овим пројектом желимо да искажемо поштовање младима, храбром духу, неисцрпној младалачкој енергији, упорности, иновативном размишљању, смелости, знању, таленту, спетности, истрајности младих која је стуб напретка, будућности и одрживости планете.

Циљ наградног конкурса је одабир најбољег уметничког решења предлога инсталације (скулптуре са изложбеним простором-паноом) које ће јасно и снажно приказати идеју, дух и став храброг младог човека – студента, жељног да покаже да је и он покретач друштвеног развоја. Будите смели и иновативни у изразу јер медиј и материјал којим ћете исказати своју идеју нису одређени. Имајте на уму да на овај начин одајемо почаст нашој генерацији и желимо заједно да направимо споменик нашем времену који ће бити интригантан, али и разумљив свим генерацијама. Сугестија је, али не и обавеза да се инсталација састоји из скулптуре и информативног дела где би се сва афирмација непосредно и приказала. Посебно ће се вредновати технолошка иновативност и самоодрживост инсталације. У зависности од медија, употребљеног материјала и димензије пројектоване скулптуре или инсталације, она ће бити или трајна инсталација на отвореном, јавном простору или ће бити излагана привремено у различитим академским просторима. Ваш предлог треба да садржи графички, текстуални и нумерички део. У текстуалном делу до 500 речи објсанити концепт. Графички прилози који ће најбоље приказати решење су ствар одлуке аутора. Неопходна средства за реализацију пројекта су обавезни, саставни, нумерички део рада.

Конкурс је отворен за све студенте, са посебним освртом на студенте Факултета примењених уметности Универзитета уметности у Београду и Архитектонског факултета Универзитета у Београду.

Рок за израду идејног решења и достављање радова је закључно са 23.10.2021. године.

За више информација пишите нам на office@cerob.rs са назнаком за пројекат „sCOOLptura“ или у DM.

Позивамо вас да учествујете на конкурсу и заједно покажемо колико можемо и колико генерацијски дајемо и доприносимо свету.